Gmail Hesap Silme
|

Google veya Gmail hesabı nasıl silinir?

Bir Google hesabı, Gmail, YouTube, Google+, Drive ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm Google hizmetlerine erişmenizi sağlar. Ama bunları artık kullanmak istemiyorsanız, Gmail hesap bilgilerini silebilir misiniz? Evet, Gmail hesap silme rehberi ile tüm Google servislerini veya dilediklerinizi sonsuza kadar silebilirsiniz.

Gmail hesap silme işlemine başlamadan önce, Google hesabınızı silerseniz kaybedeceğiniz birçok veri olduğunu unutmayın. Bunu yapmaman gerektiğini söylemiyoruz. Belki artık kullanmadığınız ikinci bir hesabınız var veya kalıcı olarak silmeniz için başka sebepleriniz var. Google hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız, yapılması oldukça kolaydır. Hadi bir bakalım.

google hizmetleri

İyi durumda Gmail hesap silme – yapmadan önce bilinmesi gerekenler

Google hesabınızı silerseniz, aşağıdakileri de içeren, bir daha erişemeyeceğiniz birçok veri var:

  • Gmail, Drive, Takvim ve daha fazlası gibi tüm Google hizmetleri, e-postalar, fotoğraflar, notlar ve daha fazlası gibi bu hesaplarla ilişkilendirilmiş tüm veriler.
  • Youtube veya Google Play Filmler, Kitaplar veya Müzik’ten satın alınan abonelikler veya içerik.
  • Ücretsiz veya ücretli Chrome uygulamalarına ve uzantılarına erişim dahil olmak üzere Chrome ile kaydedilen bilgiler.
  • Android bir akıllı telefon kullanıyorsanız, bu hesaba bağlı herhangi bir bağlantıya ve Android Yedekleme hizmetlerini kullanarak yedeklenen tüm verilere de erişemezsiniz.
  • Son olarak, kullanıcı adını da kalıcı olarak kaybedersiniz. Hesabı sildikten sonra aynı kullanıcı adını kullanarak giriş yapamazsınız.

Silmeden önce yapılması gerekenler

gmail hesabı silme

Google hesabınızı bir süredir kullandıysanız, muhtemelen e-postalar, notlar, fotoğraflar ve diğer bilgiler gibi kaydetmeniz gereken bazı önemli verileriniz olur. Çok fazla değilse, bunları tek tek indirebilirsiniz, ancak Google tüm verilerinizi yedeklemenin basit bir yolunu sunar.

  • Google hesap ayarlarınızı accounts.google.com adresine giderek açın .
  • “Kişisel bilgi ve gizlilik” seçeneği altında, “İçeriğinizi kontrol edin” i tıklayın.
  • Açıldıktan sonra, “Arşiv oluştur” u tıklayın. Burada bilgilerin kaydedilmesini istediğiniz Google ürünlerini seçebilirsiniz.
  • Ardından arşivin dosya türünü ve kaydetmek istediğiniz yeri seçebilirsiniz. Ayrıca e-posta yoluyla bir indirme bağlantısı almayı veya Drive, OneDrive veya Dropbox gibi bulut servislerine kaydetmeyi de tercih edebilirsiniz.
  • Ne kadar bilginin arşivlendiğine bağlı olarak, tüm süreç biraz zaman alabilir.

Ayrıca, Gmail hesabınızın banka hesapları ve diğer web siteleri gibi diğer hizmetlerle ilişkili olabileceğini de unutmayın. Bu nedenle, bu hesapların bir izini tuttuğunuzdan ve Gmail hesap silme işleminden önce bilgileri güncellediğinizden emin olun.

Gmail hesabını silme – bu zor değil

google hesabı silme

  • Google hesap ayarlarınıza gidin ve “Hesap Tercihleri” seçeneğinin altında, “Hesabınızı veya hizmetlerinizi silin” seçeneğini tıklayın. Ardından, “Google hesabını ve verilerini sil” e dokunun.
  • Verilerinizi burada yedeklemek için bir seçenek göreceksiniz. Ardından, Google hesabınızı sildiğinizde erişemeyeceğiniz tüm içeriğin kapsamlı bir listesini görebilirsiniz.
  • Sayfanın sonunda, Google hesabınızı kalıcı olarak silmek için “Hesabı Sil” düğmesine dokunmadan önce kabul etmeniz gereken iki onaylama vardır.

Yalnızca belirli hizmetleri silme

  • Tüm Google hesabınızı silmek yerine, belirli hizmetlerden erişimi kaldırma seçeneğiniz de vardır. İlk adımda, “Google hesaplarını ve verilerini sil” seçeneğine dokunmak yerine “Ürünleri sil” i tıklayın.
  • Orada ayrı ayrı kaldırabileceğiniz servislerin bir listesini göreceksiniz.
  • Gmail hesap bilgisini silerseniz, şimdi kullanmakta olduğunuz diğer Google hizmetlerine bağlanacak alternatif bir e-posta adresi eklemeniz gerekir.

Yakın zamanda silinmiş bir hesabı kurtar

Google hesabınızı sildiyseniz ve hemen pişman olursanız, kurtarmanız için bir kaç adım izlemeniz gerekmektedir.

  • Google şifre yardımı sayfasına gidin.
  • Oturum açarken başka sorunlar yaşıyorum” seçeneğini belirtin.
  • Ardından hesabı kurtarabilecek olup olmadığınızı görmek için sayfadaki talimatları izleyin. Bunun mümkün olmayabileceğini unutmayın. Ayrıca, Gmail’i sildiyseniz ve diğer Google hizmetlerine erişmek için başka bir Google e-posta adresi eklediyseniz, Gmail kullanıcı adınızı geri almak mümkün olmayacaktır.

Artık Gmail hesap silme işlemini tam olarak kavradığınızı düşünüyoruz. Eğer problem yaşarsanız bize yorum yazabilirsiniz.

Similar Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir